Blanda vatten, socker och druvsocker/glukos i en kastrull.
Låt det koka upp med locket på, när det kokat i 1-2 minuter tas locket av för vidare kokning. Rör inte om.
När blandningens temperatur har uppnått 162 °C så är
den färdigkokad. Låter du sockersmeten bli varmare än så kan den kristalliseras så att sockret bränns.
Ta bort blandningen från plattan och vänta någon minut till det
skapas en hinna på massan. Vänd då försiktigt i eventuella smakämnen och
pastafärg.
Häll blandningen i färdiga klubbformar eller klicka ut
på bakplåtspapper. Bäst resultat får du om formarna och bakplåtspappret
är inoljade med ett tunt lager.
Fäst i klubbpinnarna efter några minuter när blandningen stelna något och klubbpinnarna kan fästas .
34 barn.
En skildring av livet bakom murarna i ett afghanskt fängelse.
Kvinnor som flytt från sina män med långa fängelse straff som följd.
Se den på Svtplay DOX Dokumentär.
Jag bänkar mig nu i tvsoffan...