söndag 29 december 2013

Julklappen från fina Martin

Ost ost ost ost och ostknivar

Parmigiano-Reggiano är en klassisk italiensk hårdost som fått sitt namn på grund av att osten först började tillverkas i trakten mellan städerna Parma och Reggio nell'Emilia i Emilia-Romagna i norra Italien.
Tillverkningen är idag strängt reglerad och får bara ske i vissa områden. Både mjölkproduktionen och tillverkningen måste ske i provinserna Parma, Reggio Emilia, Modena och Bologna väster om floden Reno och i Mantua söder om floden Po. Parmigiano-Reggiano tillverkas bara, av opastöriserad komjölk. - See more at: http://www.kullagourmet.se/category.php?id_category=7#sthash.I8dGG2RE.dpuf

Julklapp till oss från äldsta sonen.
En PARMEGIANO REGGIANO 
 Nu måste vi ju köpa de här också från
  

 
Parmigiano-Reggiano är en klassisk italiensk hårdost som fått sitt namn på grund av att osten först började tillverkas i trakten mellan städerna Parma och Reggio nell'Emilia i Emilia-Romagna i norra Italien.
Tillverkningen är idag strängt reglerad och får bara ske i vissa områden. Både mjölkproduktionen och tillverkningen måste ske i provinserna Parma, Reggio Emilia, Modena och Bologna väster om floden Reno och i Mantua söder om floden Po. Parmigiano-Reggiano tillverkas bara, av opastöriserad komjölk. - See more at: http://www.kullagourmet.se/category.php?id_category=7#sthash.I8dGG2RE.dpuf
Parmigiano-Reggiano är en klassisk italiensk hårdost som fått sitt namn på grund av att osten först började tillverkas i trakten mellan städerna Parma och Reggio nell'Emilia i Emilia-Romagna i norra Italien.
Tillverkningen är idag strängt reglerad och får bara ske i vissa områden. Både mjölkproduktionen och tillverkningen måste ske i provinserna Parma, Reggio Emilia, Modena och Bologna väster om floden Reno och i Mantua söder om floden Po. Parmigiano-Reggiano tillverkas bara, av opastöriserad komjölk. - See more at: http://www.kullagourmet.se/category.php?id_category=7#sthash.I8dGG2RE.dpuf

Fika, mys och lite jultraditioner...

 

Sitter så skönt i min mysfåtölj för tillfället och en hel del av makens "hållpunktslista" har blivit avklarat.

Fika är på gång och senare ska vi tillaga en vegetarisk pizza alà Lina.

Klockan är bara 15.30 men redan börjar mörkret sitt inträde utanför mitt fönster.
Klassisk musik hörs på vår spelare och det är bara allmänt mys i det Gustafianska huset denna söndag.

Morgondagen innebär kvällsjobb för mig och jag har inte satt min fot på "himmet" på 6 dgr.
Det har varit helt undebart med denna lilla julsemester tillsammans med nära och kära.

Många har besöken varit och många har vi besökt,
så denna dagen idag är välbehövlig samtidigt som det har varit helt undebart att fylla huset med alla dessa människor.

Om jag ska summera julen så blev den precis som jag ville att den skulle bli.


Julskinkan finns det i nuläget inte mycket kvar av och det känns som om vi, maken och jag inte tröttnar på den.
Men som sagt det finns inte mycket kvar av den nu och all annan julmat är slut för länge sedan.
 

Mina danska frikadeller gick åt som smör i solsken och likaså mina "brune kartoffler" också de en tradition som jag burit med mig från mitt föräldrahem.
Äldsta dottern har också tagit det med sig och jag hoppas att hon för det vidare.



Känns viktigt det där med traditioner tycker jag och många gånger är det kanske omedvetet som man har tagit dem till sig och bara måste ha på julbordet.
Julklappsleken är en annan tradition som vi har, 
och helst ska det vara så många paket som möjligt för att det ska ta så lång tid som möjligt.


Skratten blir många från oss när det blir dags att "stjäla" paket från de andra och då går det snabbt ska jag berätta för tiden den går snabbt när man har roligt, 
det vet vi ju alla.

 

Julklappsutdelningen tar också tid eftersom vi alltid väntar på att den som blir den lyckliga att få en julklapp måste packa upp den medan alla har stor förväntan på innehållet,
kanske då mest den som givit paketet eftersom man ju vill se reaktionen när paketet öppnas.

Som sagt,
vår julafton går inte av för hackor och mellan aktiviteterna ska det mumsas på julkakor,
drickas julmust,
knäckas nötter och 
ätas julgodis.

 

 


Nu har vi äntligen kommit till skott...inte helt lätt att göra ett bra VAL...

Det tog en bra stund att göra ett bra val kan jag bara säga.
Men till slut enades maken och jag om 3 st.
Dom är på väg till oss nu och sen ska vi välja ett av dessa tre...


 

Nu undrar ni säkert vad detta handlar om...
och det kan ni få göra...


På väg till Kristianstad vid mörkrets inbrott

Söndag, findag, vårväder, nyår och att ta dagen som den kommer

Söndagförmiddag och maken och jag har återigen sovit länge.
Men egentligen är det inte så konstigt när vi har vänt på dygnet eftersom vi är lediga.

Ikväll blir dock en tidigare kväll i loppelådan eftersom jag återgår till mitt arbete i morgon.
Men jag jobbar bara två dgr sen är jag ledig två och det innnebär att jag inte syns på jobb på nyårsdagen.

Nyårsafton kommer att firas hemma hos äldsta dottern med make och hans släktingar från Turkiet.
 

Nyår är nämligen den viktigaste högtiden för dem och då festar man stort.
Ska verkligen bli jättetrevligt!

Funderade på en sak idag...

Småfåglarna kvittrar oroväckande ute på vår innergård och körsbärsträdet blommar.
Vädret bidrar till detta och jag tycker att det är så synd.
Vet egentligen inte hur detta funkar för dem men tänk om de tror att det är vår,
lägger ägg,
och så kommer en vargavinter i Jan/Feb...
Men det kanske inte blir så?
Fåglar har ju en s.k. inbyggd klocka som väl gör att dom känner på sig när det är dags...
eller?

Konstigt väder har vi i alla fall.

Igår blev det en kort tur/retur resa till Kristianstad eftersom svärmor var i Malmö för att hälsa på.
Vi skjutsade henne hem på kvällen för att hon skulle slippa att ta bussen.
Vi hann i alla fall hem för att titta på Dowton Abby julspecial.
Har ju bloggat om denna serie tidigare som är en av våra favoriter.

Efter det fastnade vi framför tvn med programmet bakom kulisserna inför melodifestivalens förberedande.
Man fattar egentligen inte att det ligger så mycket jobb bakom.
Och säga vad man vill om Christer Björkman som många uttalar sig negativt om,
han är en mycket skicklig producent.

Idag ska vi bara ta det lugnt,
lite att göra finns på makens "hållpunktslista"
som han så fint kallar det,
men det ska nog kunna klaras upp.

Ha en riktig finsöndag...