Funderar på den halva banan som ligger helt blottad i sitt skal på diskbänken.
Den har nu legat där i ca 5 timmar, o fortfarande e den gul o fin o riktigt inbjudande.
Ett litet experiment kanske,
men den ska få ligga ett tag till...
får väl se hur länge.
Nu till min undran:
Hur mycket e den egentligen besprutad eftersom den e så fin ännu???
I min värld så blir bananer snabbt bruna,
precis som äpple blir när det kommer i kontakt med syret i luften...
men inte denna inte.
Kommer oxå i håg när mina barn var små o skulle ha mosad banan,
den blev snabbt brun o såg väl inte så delikat ut men smaken var ju den samma om det inte fick stå för länge d.v.s.
Sambon o jag har gått över till att köpa ekologiska tomater o köper lite färre eftersom de har sämre hållbarhet,
o de smakar himmelskt.
Likadant kommer det att bli för bananinköpet i fortsättningen.
Man kan ju undra hur mycket kemikalier man sätter i sig.
Kanske kommer den att likna en Andy Warhol banan efter nån dag...
kanske bäst att kasta den ändå.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar