tisdag 28 augusti 2012

Bananfunderingar

Funderar på den halva banan som ligger helt blottad i sitt skal på diskbänken.
Den har nu legat där i ca 5 timmar, o fortfarande e den gul o fin o riktigt inbjudande.



Ett litet experiment kanske, 
men den ska få ligga ett tag till...
får väl se hur länge.

Nu till min undran:
Hur mycket e den egentligen besprutad eftersom den e så fin ännu???



I min värld så blir bananer snabbt bruna, 
precis som äpple blir när det kommer i kontakt med syret i luften...
men inte denna inte.

Kommer oxå i håg när mina barn var små o skulle ha mosad banan, 
den blev snabbt brun o såg väl inte så delikat ut men smaken var ju den samma om det inte fick stå för länge d.v.s.

Sambon o jag har gått över till att köpa ekologiska tomater o köper lite färre eftersom de har sämre hållbarhet, 
o de smakar himmelskt.

Likadant kommer det att bli för bananinköpet i fortsättningen.
Man kan ju undra hur mycket kemikalier man sätter i sig.

Kanske kommer den att likna en Andy Warhol banan efter nån dag...
kanske bäst att kasta den ändå.

Inga kommentarer: