
Här sitter jag framför bloggen kl 7.00 på min lediga dag.
Blev så sugen på pressokaffe efter det att käre maken gått till jobbet.
Kunde ju ha sovit en stund till men nu sitter jag här.
TGIF efter veckans jobb!
Det har varit mycket på jobb de senaste två veckorna men inte kunde jag somna om igen.
Kan ju ta en powernap lite senare idag.

Igår fick jag världens magkatarr strax innan jag skulle sluta jobbet.
Sån smärta har jag nog aldrig känt tidigare.
Tog en lite större dos av gaviscone och lade mig när jag kom hem.
Det släppte ganska snabbt,
efter ca 45 min kände jag mig helt återställd igen.
Tur att man har saker hemma när det slår till.
Pratade med mina kolleger som rekommenderade en massa olika apoteksvaror men jag tror att det är ganska individuellt det där.
Gaviscone gav de mig på sjukhuset en gång för någon vecka sedan när jag inte kunde stå upprätt ens en gång.
Men de kallade det för en coctail eftersom de blandat det med bedövningsmedlet Xylocain.
Fick då dricka det med sugrör eftersom det just är en bedövningsvätska som skulle ner till det onda och inte bedöva munnen eller svalget.
Tilläggas skall är att de trodde att de handlade om helt andra saker än magkatarr den gången vilket jag också trodde,
och snacka om att man blev lite ängslig denna gången med.

Jag tror att mina senaste två veckor på jobbet då det verkligen har varit massor tog ut sin rätt.
En praktikant som fullkomligt suger all energi ur en,
samt möten och alla brukare som varit lite oroliga den senaste tiden gjorde att det blev som det blev.
Man känner ju sig själv,
för så länge man jobbar och är igång så känns det ganska bra.
Men när jag kom till slutsatsen att det bara var ca en timme till hemgång med följande ledighet,
då lade jag ner liksom och då passade magkatarren på att slå till ordentligt.
Kände mig dock helt återställd när maken kom hem så vi började att laga mat han och jag.
Det är så mysigt i vårt lilla kök då.
Lite svag "matlagningsmusik" som vi kallar det och maken plockar fram ingredienserna.
Timjankyckling med svamprisonirisotto blev det och det var himla himla gott.
Risonirisotton blandades med champinjoner, gul lök, vitlök, och zucchini som först fräst en stund i lite olivolja.
Sen kyckling som stektes gyllenbruna med salt,
svartpeppar och timjan.

Älskar den perfekta blandningen av grönsaker och kött som Linas matkasse gör det.
Ibland kan man tycka att det kanske borde ingå mer kryddor i köttet eller kycklingen när man tillagar det,
men de andra tillbehören gör att det blir en helhet av smaker.
Dagen idag innebär en tur downtown så småningom men främst av allt ledighet.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar